VEDIC ART

Vedic Art bygger på den gamla vediska kulturen som blomstrade för flera tusen år sedan. Den efterlämnade mängder med skrifter och kunskaper om såväl konst, etik, filosofi, politik, mat och hälsa. Den mångtusenåriga vediska kunskapen i Indien har många grenar på sitt träd.

Grundaren av Vedic Art
I februari 1988 etablerade konstnären Curt Källman Vedic Art School på Bosjökloster slott i Höör. Curt är traditionellt utbildad konstnär på Gerleborgsskolan 1963 och på Konstakademin i Stockholm 1964-69. Redan 1974 fick han de 17 vediska principerna av Maharishi, den välkände ”Beatles yogin” och grundaren av TM, Transcendental Meditation. Maharashi bad Curt lägga grunden för att lära ut principerna för konsten under minst 2000 år. Kurser i Vedic Art finns idag som grund- och fortsättningskurser samt lärarkurser på Öland och många övriga platser i Sverige och Norden och övriga Europa och expanderar för varje år.

Vad är Vedic Art?
Vedic Art bygger på 17 principer och är som en navigationskarta där du ställer in kompassen  med inriktning mot ditt högre jag. Vedic Art är en väg att genom skapande uppnå högre medvetande, att skapa bortom prestations- och teknikkrav. En enkel metod att skapa inifrån sig själv och upptäcka att du redan har alla möjligheter inom dig.

Det är inte tekniken som är viktigast utan varje människas möjlighet att skapa något inifrån sig själv utan att vara beroende av tekniska färdigheter och kontroll. Det handlar inte om att öva handen utan det handlar om att öppna seendet.

Konst är inte att avbilda utan göra synligt.

Läs mer om Vedic Art på www.vedicart.net